Søk i denne bloggen

torsdag 2. august 2012

Uvær, kø og kansellerte ferjer

I følge Adressa har Trondheim 16 grader og sol i dag (2. august). Ellers er overskriftene mye preget av sport, ulykker og kultur. Ja da, vi følger med på hva som skjer på andre siden av jorda. Dersom noen av dere følger med på værvarsel og nyheter fra Filippinene så har dere kanskje sett at det er tyfon-tid. Planen vår for denne uka var egentlig å være på Marinduque noen dager. Vi utsatte turen ett døgn for å være sikker på at tyfonen Gener skulle passere.

Optimistiske satte vi oss i bilen i går og kjørte til Lucena for å ta ferje over til Marinduque. Kjøreturen startet med sneglefart ut av Manila. Endelig ut av byen gikk det ganske greit et stykke, men straks vi forlot motorvegen ble det å kjøre i sikksak mellom sykler, motorsykler, tricycles, jeepny'er, busser, mennesker, hunder, haner osv osv. Du kan gjerne bli forbikjørt på innsiden både av biler og sykler, eller møte motgående kjøretøy i ditt felt. Det krever en våken sjåfør og et horn som fungerer.

Vel, vi ankom ferjekaia etter en firetimers slitsom og frustrerende kjøretur, bare for å få vite at det var ingen ferjer som gikk til Marinduque. Sjøen var for urolig og vinden sterk. Vi kunne komme tilbake ved midnatt fikk vi beskjed om. Kanskje ville det bli mulig da. Vi giddet ikke vente flere timer for å ta sjansen på å komme oss over en gang utpå natta. Hilde har mareritt mtp sjø, uvær, forlis og å måtte svømme i beksvarte natta. Vi kjørte like godt tilbake til Manila, en ny kjøretur med kaos på vegen og sprø sjåfører. Turen endte med nesten stillestående kø inne i byen. Det ble å stå en time i kø på en strekning som vanligvis tar 15 minutter. De fire feltene ble raskt til seks, kjøretøyene sneglet seg avgårde, alle presset seg frem og unngikk så vidt å skrape bort i sidemannen. Ordet kø har fått en annen dimensjon etter noen år her. Du kan aldri planlegge å komme til et sted på et bestemt tidspunkt.

Om vi drar igjen? Vi prøver nok igjen, men det er visstnok en ny tyfon på veg. Akkurat nå pøser det ned bøttevis med vann.

Nyheter og bilder om tyfonen Gener:

http://www.abs-cbnnews.com/lifestyle/08/01/12/slideshow-typhoon-gener-aftermath
http://www.abs-cbnnews.com/nation/metro-manila/08/02/12/sea-garbage-roxas-blvd-cleanup-take-3-days

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar