Søk i denne bloggen

tirsdag 7. august 2012

Flom igjen




Manila, tirsdag 7. august

Kraftig regn har lammet Filippinenes hovedstad i dag. Minst 20.000 mennesker flyktet sist natt fra sine hjem til evakueringssenter på grunn av flomvannet som dekker halvparten av den enorme byen, opplyser myndighetene.  Et ukjent antall har flyttet til slektninger eller sitter i andre etasje i oversvømte hjem med frykt for å forlate eiendelene sine.

Skoler, markeder og de fleste offentlige kontorer er stengt i tillegg til sentrale veier i Manila.  Enkelte steder står vannet oppunder taket på hus.

”Innbyggere i lavtliggende slumområder langs Manilas elver flykter i sikkerheten til skoler, gymsaler og offentlige bygninger”, sier talskvinne for sivilforsvaret. Demningen La Mesa som er Manilas eneste drikkevanns-reservoar, er full og vann strømmer nå over demningen.

”Minst 50 prosent av Metro Manila er oversvømt," fortsetter hun. "Det vil være kraftig nedbør de neste 24 timene og flommen vil øke.”

Dødstallene etter åtte dager med vedvarende regnvær har økt til 53 med mer enn 268.000 mennesker tvunget på flukt over hele landet, ifølge myndighetene.

Kilde ABS-CBN news.




Vi er ”værfaste” hjemme, kontoret er stengt og veiene lite farbare. Vi har foreløpig ikke hørt at noen av de ansatte i misjonene er evakuert. Karl Rafa, en av de ansatte, er i kontakt med innbyggerne på Salambao og Pulo som tidligere har vært hardt rammet av flom og uvær. Det er mye vann og flere hus er oversvømt, men tidevannet er heldigvis lavt (ennå). De får hjelp av myndighetene som har båter. Selv sitter Karl i leiligheten sin i andre etasje med oversvømt første etasje og flom i gata utenfor.

Pastor Rasty i Malabon (se tidligere blogger) forteller at kirka er fylt med vann i første etasje og at flere familier fra området nå har tatt tilflukt i andre etasje.

Misjonsalliansen har så langt åpnet et senter for flomrammede familier.

Vi har det trygt og "tørt" der vi bor, men frustrerende å ikke komme seg ut for å få gjort noe. Det er umulig å kjøre til de områdene som er verst rammet. Politi og redningsmannskaper bruker båter. På nyhetene ser vi at flere områder har vann opp til hustakene. Det regner fortsatt kraftig, og det skal visst fortsette utover dagen.


2 kommentarer:

  1. Dette minner om stor flommen for 3 år siden! Ana Mari m familie har evakuert... fortvilende situasjon.

    SvarSlett
  2. Hello sir Martin, this is Lester Tabada a former employee of the NMA. it's so had to hear that Manila is once again flooded, it's only 3years since Ondoy struck. I hope all of the NMA families are safe and okay out there. Take care and be strong.

    SvarSlett