Søk i denne bloggen

tirsdag 21. august 2012

Fortsatt stort behov for hjelp


Hovedgata i Kalayaan. Barneskolen bak gjerdet til høyre.
21. august, 14 dager etter at flommen startet, er behovet for hjelp fortsatt stort.

I Kalayaan, i småbyen Angono i Rizal står hele bydeler fortsatt under vann.  Mange bor på evakueringssenter eller på taket av huset sitt.  Barneskolen i Kalayaan fungerer som evakueringssenter, selv med 10-20 cm vann på gulvet.  Når de som bor der skal sove, setter de sammen to og to stoler. Ungene fraktes til naboskolen for to timer undervisning daglig.  Karim er koordinator for myndighetene i Kalayaan og fortelle at mange nå sliter med hudsykdommer og sopp på føttene.  Flomvannet er svært forurenset og alle må vasse.  Dagens store samtaleemne er likevel at en 11 år gammel gutt døde i går kveld etter å ha fått dengue feber.  Dengue smitter gjennom myggstikk, og myggen florerer i områder med mye stillestående vann.

I kø for nødhjelpspakker


I samarbeid med Action International har Misjonsalliansen utdeling av nødhjelpspakker fra ei av kirkene i området.  Pakkene består av ei matte til å sove på, et kokekar, ris, hermetikk, nudler og drikkevann.  I køen står Nene.  Hun er syvbarnsmor og har bodd på taket av huset sitt i to uker!  Mannen (52 år) jobber normalt som baker og tjener 150 pesos (20 kroner) om dagen.  Under flommen har ikke bakeriet vært i drift, så de ha laget ei flåte av søppel (tre og isopor) og tilbyr skyss.  Det gir noe inntekt, men langt fra nok.

Nene (t.v.) med naboer og Joelyn fra Misjonsalliansen (helt t.h.)


I Kalayaan tror Karim at vannet vil trekke seg langsomt tilbake, men ikke helt før til jul, kanskje. – Det eneste positive med flommen er at vi får nødhjelpspakker, sier Karim og ler.

Karim

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar