Søk i denne bloggen

lørdag 11. august 2012

Noen tastetrykk og du hjelper en familie

Vannet i mange områder har sunket en del og folk kan få fraktet varer inn til de som har sittet innesperret. Her utenfor kirka i Malabon der flere familier har sittet i andre etasje i noen døgn.  Bildet er tatt av en av lederne i kirka.
I løpet av helga vil noen hundre familier få pakker med nødvendig utstyr og mat. For at vi skal kunne hjelpe flere trenger vi støtte fra så mange som mulig. Du kan være med å gi 250 kroner med å sende en sms.  Send «gave» til 2160.

http://blogg.misjonsalliansen.no/innlegg/article/118777

Vi var en tur til Marikina (en av byene i Metro Manila) i dag der store områder ble oversvømt. Nå har vannstanden i elva gått ned, men søppel og gjørme dekker store områder. Gravemaskiner og traktorer skuffet gjørme ut av parkeringshuset under et digert kjøpesenter. Folk hadde tydeligvis flyttet tilbake til husene sine, klær hang til tørk overalt og alle drev med opprydding. Vi snakket med èn vi kjenner som bor i området. Han, kona og ungene hadde flyktet fra vannmassene og vært på evakueringssenter i tre døgn. Huset ble fylt med vann og gjørme og alt de eide ble ødelagt. I tillegg mistet han arbeidsinntekt i tre dager fordi de ikke kom seg noe sted. - Nå må huset rengjøres (først skuffe ut gjørma). Så er det å få tak i nye skoleuniformer og bøker til ungene, og derettter må vi skaffe annet utstyr etter hvert, fortalte han. Ikke alle kan gjøre som denne familien. Veldig mange må antagelig bo på evakueringssentre i lang tid fremover.

Parkeringsgarasjen var fylt med gjørme og vann. Nå ryddes det på spreng.



Gjørme og søppel overalt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar