Søk i denne bloggen

tirsdag 15. juni 2010

Ønsker De svensk eller filippinsk?


Alle menigheter i Norge må jobbe aktivt for å skaffe inntekter til drift.  Hvis medlemmene hadde gitt tiende ville økonomien for de fleste menigheter sett svært annerledes ut.  For mange av Misjonsalliansens samarbeidskirker i Manila ville trolig ikke tiende fra medlemmene hjulpet mye, når 10% av lite (eller ingen inntekt) er svært lite.  Da gjelder det å være kreativ.

Vi har tidligere skrevet om kirker med skoledrift (ikke ukjent i Norge), innkjøpskollektiv for medlemmene (ikke en svært levende ide i Norge nå) og produksjon for salg i regi av kirka.  (Det siste er en døende trend i Norge, men "alle" husker misjonsforeningene med husflidproduksjon til julesalg og basarer).

I regi av Misjonsalliansen arrangeres det livelihood (levebrød) kurs for pastorer.  Og her er et høyaktuelt, seriøst og kreativt forslag hentet rett fra kurset, til alle pastorer i Norge:

I og med at dere er i et service-yrke, ønsker å møte menneskers behov, vil gjerne komme tett inn på folk og ønsker å ta hele mennesket på alvor, hvorfor ikke starte massasjeinstitutt?  Behovet er sikkert stort, det er ikke behov for lager, frivillige kan trenes opp og kontaktpunktene er mange.  Men husk, en skikkelig filippinsk massasje er selvfølgelig dyrere enn en svensk, og må prises deretter.

Lykke til!  Trengs det flere råd, veiledning og opplæring, kontakt Norwegian Mission Alliance Philippines.  We are here to serve!
 
PS
På Filippinene er massasje en stor og seriøs bransje med massasjeinstitutt og spa på "hvert hjørne".  Tilbudet er mangfoldig og etter norsk målestokk billig.  Enda en grunn til å legge turen om Manila.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar