Søk i denne bloggen

søndag 20. juni 2010

Nestekjærlighet midt i slummen

I hjertet av slumområdet i Malabon ligger ei kirke. Etter en kronglete gåtur inn mellom falleferdige skur og hus, kloakkrenne midt i "gata", søppel, hunder, katter og rotter finner vi pastor Rastys kirke. Slumområdet er en av Manilas største og her er ekstrem fattigdom. Det er store problemer med gjenger, narkotika, alkohol, ødelagte familieforhold og misbruk.
 
Her startet Rasty opp kirke for noen år siden. Han jobbet da i ei stor kirke i et bra område, men sier han følte et kall til å jobbe i slumområdet. Han har ingen inntekt, men gjør en utrolig jobb for de som bor i området. De driver et omfattende barne- og ungdomsarbeid og ønsker at menneskene i området skal oppleve håp og kjærlighet.


Icery jobber nå som lærer og viser her fram klasserommet sitt
 

 På besøk hjemme hos Pia


Icery og Pia er to flotte ungdommer som er medlemmer i kirka og som bor i området. De fikk gjennom Misjonsalliansen besøke Norge for et år siden. Ei gruppe ungdommer reiste sammen pastor Rasty, bodde hos norske familier, besøkte menigheter og bidro med vitnesbyrd, sang og dans. De gjorde et sterkt inntrykk på alle de møtte. Den siste uka har noen av de norske vertsfamiliene vært her og besøkt ungdommene hjemme, sett skolene, kirkene og arbeidsplassene deres. Det har gitt mange sterke inntrykk som er umulig å formidle med tekst og bilder.


Hjemme hos Icery. Hennes søster bor på et lite rom i andre etasje med fem små barn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar