Søk i denne bloggen

tirsdag 17. mai 2011

Sommer på Marinduque


Jeg (Hilde) har vært en tur på Marinduque igjen og kommer som alltid entusiastisk og fornøyd hjem. Tross sommertemperaturer på 30 - 40 VARME, klamme grader og dårlig med aircondition stortrives jeg på øya der Misjonsalliansen jobber med landsbyutvikling i ti barangayer (småkommuner). Barna på Filippinene har sommerferie fra mars til juni nettopp pga at det er den varmeste tiden. Et kjempeproblem her er at mange barn ikke går på skole, slutter tidlig eller deltar kun delvis. Derfor arrangerer Misjonsalliansen i samarbeid med myndigheter og skoler sommerskole for de barna som trenger ekstra undervisning og støtte. Ved noen av skolene på Marinduque betyr det at nesten alle barna deltar de tre ukene undervisningen pågår. Lærerne jobber frivillig og uten betaling.

Foreldrene lager lunch
Kurs for ufaglærte helsearbeidere
Litt jordmorarbeid ble det også med undervisning for jordmødre og sykepleiere på helsesenteret
Bare i løpet av de få dagene jeg var der ble det arrangert flere sportsleirer, sommerskoler på de fleste skolene vi samarbeider med, femdagerskurs for 60 lokale helsearbeidere, og et kurs for foreldre som jobber med førskolebarn.

Fra markedet i Buenavista
Søndag er markedsdag i Buenavista. Her får du kjøpt litt av hvert. Fersk fisk, sokker, grønnsaker og lommelykter er noe av utvalget. Tørket fisk i alle varianter fins også.

Marinduque er ei utrolig nydelig øy med kokospalmer overalt, strender og fjell. MEN det er store behov blant folk, mange barn går ikke på skole, befolkningen har dårlig helsetilbud og det er lite med arbeid som kan gi inntekter. Veldig mange av innbyggerne har hverken tilgang til rent vann eller latriner. Noen av områdene vi jobber i ligger langt unna nærmeste helsesenter og veg. Det betyr at du må gå eller ri noen timer for å komme dit.

Har du lyst til å oppleve Marinduque? Jeg blir jeg gjerne med deg og guider. Øya er så absolutt verdt både ett og flere besøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar