Søk i denne bloggen

fredag 24. februar 2012

Et lite samfunn som ikke gir opp

Ole Martin på veg ut til Pulo sammen to besøkende fra Norge. Moloen forsvant i flom og tyfon  sist høst og lenge måtte de bruke båt for å komme frem. Nå har innbyggerne fått laget provisiriske bruer av bambus (som heldigvis holder selv når fire nordmenn lister seg over).

Karl til venstre er ansatt i Misjonsalliansen. Her sammen to av lederne i innbyggernes interesseorganisasjon. De brenner for samfunnet sitt og gjør en viktig jobb for å bedre situasjonen for de som bor her.

Folk har bygd opp husene igjen etter ødeleggelsene, men fordi dette er ulovlig bebyggelse har eieren sagt at de ikke kan bygge murhus. Alt består av papp og planker. Så ved neste storm...

Det er søndag, men mange av ungene møter opp til ekstraundervisning. Det er et tiltak iverksatt av interesseorganisasjonen i samarbeid med oss for å hindre at ungene slutter på skolen. Collegestudenter som får stipend fra interesseorganisasjonene jobber frivillig hver søndag for å hjelpe de yngre barna med fagene. Nå er i tillegg to norske volontører der hver uke.

Her lages fiskegarn. De fleste familiene lever av fiske eller produksjon av kull

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar