Søk i denne bloggen

mandag 22. november 2010

Glimt fra Marinduque


Den siste uka har jeg møtt mange mennesker som har en hverdag totalt ulik min egen. På øya Marinduque jobber Misjonsalliansen i kommunene Torrijos og Buenavista. I mange landsbyer og småkommuner jobber vi sammen med befolkningen med landsbyutvikling. Infrastruktur, helse, utdanning og inntektsskapende arbeid (livelihood) er noen av komponentene i arbeidet.

Folk på Marinduque er fattige og  mange lever for under 6 kroner dagen. Helsetilbudet er dårlig (omtrent fraværende i mange landsbyer). De fleste bor i enkle hytter av bambus uten vann og kloakk og mange uten strøm. I samarbeid med de lokale myndighetene, frivillige leger, tannleger, sykepleiere og innbyggere ble det sist uke tilbudt helsesjekk i to av landsbyene. Flere hundre fikk kontroll og behandling hos lege eller de fikk trukket råtne tenner hos tannlege. Noen gikk hjem med nye briller, andre med medisiner eller vitaminer.








Det skjer mye positivt gjennom Misjonsalliansens arbeid på Marinduque. Barn og ungdom følges opp i forhold til skolegang og helse. Mange mennesker (både voksne og barn) deltar i frivillig arbeid. De blir engasjert i utviklingen av lokalsamfunnet og deltar på kurs og seminar. Sist tirsdag var det kurs for de som jobber med ernæringsprogram i landsbyene. Mange undervektige barn får mat og oppfølging gjennom programmet, og de som leder arbeidet får opplæring.


Har du lyst til å støtte arbeidet på Marinduque? Du kan bli fadder for et barn ved å registrere deg her:
Vil du heller bli fastgiver, klikk her:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar