Søk i denne bloggen

torsdag 8. april 2010

Med førstehjelp på timeplanen


Disse bildene er fra Salambao sist mandag.  Sykepleierstudentene Hilde Nevland og Malene Brekke hadde førstehjelpsundervisning for mødre, ungdommer og helsearbeidere. 

Interessen var stor og smilet ofte tilstede når Hilde og Malene demonstrerte og forklarte.  Kvinnene fortalte om egne erfaringer både med skader, sykdommer og behandling så det ble en gjensidig læring for oss alle.

Ungene lekte rundt oss hele tiden og var ivrige på å bli fotografert. Mer enn tredve kvinner og ungdommer deltok i undervisningen, mens noen menn var nysgjerrige tilskuere i bakgrunnen.








Dagen etter tok vi turen til Marikina og deltok i helsesjekk som tilbys fadderbarna i Misjonsalliansen hvert år.  Marikina har 456 000 innbyggere og er en av byene som utgjør Metro-Manila.  Mange frivillige (kvinner, tannleger og lege) brukte to hele dager på å gjennomføre helsesjekken.
 
De fleste som fikk helsesjekk var ungdommer og hadde vært med  på dette før, men mange var likevel spente og grudde seg litt.  Jeg ble imponert over hvor rolig alt foregikk med så mange ungdommer tilstede.  Hilde og Malene assisterte legen, men startet dagen med et mini-kurs i førstehjelp for ungdommene.  Det ble mye latter da øvelsene skulle prøves ut!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar