Søk i denne bloggen

mandag 2. juli 2012

Bohol


Bohol ligger sentralt og litt sør på Filippinene og er et populært turismål.  Vi var fire netter øya Panglao.




Lars, yngstemann, er på besøk fra Norge (og nei, vi holder han ikke i bur)


Bohol har flere turistattraksjoner.  Den mest besøkte er Chocolate Hills, et spesielt landskap formet mens landet ennå var sjøbunn (toppene er brunere når det ikke er regntid, darav navnet)




Filippinsk Tarsier er regnet som verdens nest minste primat, og lever vilt på Bohol




Elvecruise på Loboc River, med lunsj og "daskebåtmusikk" i eksotiske omgivelser







Hilde koser med en (mett) pytonslange
Lars og kompis med drømmesveisen
De fleste på Bohol er katolikker og gir svært åpent uttrykk for det. "Holy Infant Jesus 3" tok oss med på "øyhopping".

2 kommentarer:

  1. Hei kjære dere,
    har et spørsmål til dere som bor på Filippinene, for jeg skal nemlig dit i 5 uker, fra slutten av juli til 1. september. Flyr til Manila og så går turen ned til Visaya øyene og skal innom bl.a. Bohol, Boracay, Malapascua, Cebu og litt andre steder. Dumme som vi var bestilte vi billettene i januar og ingen av oss tenkte det minste over hvordan været kan variere, men har etter hvert nå skjønt at det er stor fare for at hver dag ikke blir sol, strand og dykking, men heller regn, regn og regn. Veldig dumt av oss, men regner med vi får en fin tur uansett! Det jeg lurte på, var om dere visste noe om man har 'bedre sjanse' for fint vær visse steder enn andre? Og tror dere virkelig det kommer til å regne hver dag hele ferien min? (Håper selvfølgelig på positivt svar her hehe!!). Og reisetips tas også imot med stor takk :) Flott blogg dere har, på forhånd takk for svar dersom dere har tid :) Maja

    SvarSlett
  2. Hei Maja!
    Jeg tror dere skal glede dere til turen selv om det er regntid her. I dag er det kjølig ute, dvs 26 grader. Vanligvis er det mest regn i juli, men det betyr ikke at det høljer ned hele dagen. Vi var på Bohol i forrige uke og hadde bra vær. Regntida er også tyfontid (storm med regn og kraftig vind), men disse varles i god tid.
    Ta kontakt på mail hilde.bringedal@gmail.com dersom du ønsker mer info. Hvis dere skal være noen dager i Manila kan vi kanskje vise dere noe av arbeidet Misjonsalliansen gjør her (dvs tur ut til et av arbeidsområdene + informasjon). Dette må jeg evt vite i god tid for å arrangere.
    Vennlig hilsen Hilde

    SvarSlett