Søk i denne bloggen

mandag 22. mars 2010

Asiakonferanse

En uke med trivelig besøk av nordmenn fra Kina, Kambodsja og Norge er over.  Misjonsalliansen har hatt Asiakonferanse her på Filippinene og 14 barn med foreldre og andre voksne har vært sammen og delt erfaringer, opplevelser og aktiviteter.

Søndag delte vi oss opp i tre grupper og dro på besøk til ulike områder av Manila.  Vi deltok på gudstjenester i tre samarbeids-kirker.  "Vår" gruppe dro til et område helt sør i Manila.  Det er et sted med mye fattigdom, men uten det bypreget som andre slumområder har.  Pastor Enrique i kirka vi besøkte fortalte at taket ble tatt ved siste flom og tyfon, og at de ennå ikke hadde hatt mulighet til å reparere det ordentlig.  I regntiden blir hele området til et gjørmehull.  De hadde noen få instrumenter i kirka, men de var utslitte og nesten umulig å spille på.  Gudstjenesten startet med flott sang av en mann på 84 år.

Deretter var det barnekor og solister. Pastoren fortalte han hadde sovet dårlig siste natta fordi han skulle holde preken på engelsk. Ikke verst at han faktisk talte på engelsk for vår skyld (egentlig litt flaut for vår del, men det sier noe om gjestfriheten her i landet).  Det er fortsatt utrolig å oppleve hvor vennlige alle er.  Vi møtte også noen av barna som er med i Misjonsalliansens fadderordning.

 Pastoren og familien bodde i nabohuset som også er menighetskontor.

Området bar preg av mye nød og fattigdom.  De frivillige som jobber for Misjonsalliansen fortalte at det er en stor utfordring å få foreldrene til å sende barna på skolen fordi de trenger hjelp av barna til å skaffe inntekter.

Mandag var våre gjester fra Kina, Kambodsja og Norge på møte på kontoret med velkomstparty der prøvesmaking av matretter (bl.a. kokt andeegg med foster) og bambusdans var noen av innslagene.  Tirsdag reiste vi alle til Eagle Point som ligger ved kysten tre timers kjøring fra Manila.  Ren luft, sjø og sol gjorde at vi alle trivdes og fikk stort utbytte av dagene der.


Det var eget opplegg for både barn og voksne i tillegg til mange trivelige fellesaktiviteter.  De sprekeste av oss sto opp kl 04:45 en morgen og gikk opp på en topp i nærheten etter 20 minutters kjøretur med jeepney.  Turen startet i mørke og med lommelykter.  Flott å oppleve soloppgangenkl 06:00!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar