Søk i denne bloggen

fredag 24. mai 2013

Selvfølgelig

Når skolemyndighetene samler over 200 lærere til fire dagers kurs er det en selvfølge å starte det hele med å be og å synge en kristen lovsang. I dette landet er det verken ulovlig eller rart å be offentlig. Nei, det hører faktisk med og er en naturlig del av et møte, et seminar eller en skoledag.

Kanskje noe å prøve i Norge?

Over 200 førskolelærere fra Marinduque deltok på et fire dagers kurs

Emong er leder for Misjonsalliansens arbeid på Marinduque og hadde en hilsen og litt informasjon. Kurset er støttet av Misjonsalliansen.

En av veggene i rommet viste et håndmalt  kart over Marinduque. Kontoret vårt er i Boac, Vi bor fem km sør for Boac mot Gasan, og organisasjonen jobber i 21 barangayer (småkommuner) i Torrijos og Buenavista. Det er 12 mil rundt øya.



søndag 12. mai 2013

Nye arbeidsområder?



Hanne Holmberg Chavez fra Misjonsalliansen i Norge nyter frodig landskap inne på øya.

I forrige uke var vi på en spennende tur til for oss ukjente steder på Marinduque.  Misjonsalliansen planlegger å utvide arbeidet til flere småkommuner neste år.  Sammen en del av de ansatte besøkte vi  områder som er aktuelle på grunnlag av statistikk og samtaler med myndighetene.

Store utfordringer med veivedlikeholdet
Tidligere var det gruvedrift i fjellene inne på øya.  Utenlandske selskap utvant kobber.  Gruvedriften er omstridd fordi den har medført betydelig forurensing med ukjent omfang av skade for mennesker og natur.  For andre var den først og fremst en arbeidsplass.  Vi besøkt flere områder som tydelig ikke hadde klart å erstatte inntekten gruvedriften ga tidligere.

Senere på dagen kjørte vi til nordkysten hvor små fiskerisamfunn er svært utsatt for flo, uvær og vind.  Hogst i strandsonen medfører erosjon og økende flomproblemer.

Erosjon i strandsonen er en utfordring for både hus og veier
Mange unger å se midt i skoleferien (mars-juni).  Filippinene har en svært ung befolkning.
Spennende å se hvor vi ender opp med samarbeid.  Behov er det mange steder.