Søk i denne bloggen

tirsdag 29. mai 2012

2582 steps into history



19. mai realiserte vi drømmen om å løpe på den kinesiske mur - The Great Wall Half Marathon.

Ole Martin kjøpte joggesko og lastet ned treningsprogram.  Hildes trening og oppkjøring ble dessverre ødelagt av en sykdomsperiode og av alle ting, tå-brudd bare sju uker før start.

Sammen 2000 andre stilte vi til start i Tianjin, 3 timers kjøretur nordøst for Beijing.  3,5 km av løpet går på selve muren, med et utall (2582) ujevne og slitte trappetrinn, og i stillestående kø på de smaleste partiene.  Resten er på blandet vei og bl.a. gjennom en liten kinesisk landsby.  En svært spesiell og flott opplevelse, godt tilrettelagt arrangement og meget god atmosfære.  Det var direkte moro, og det frister med lignende utskeielser.




Løpet går hvert år, neste gang 18. mai 2013 og anbefales på det varmeste.  En unik opplevelse, det er bare å melde seg på!  Sjekk her for mer info.

mandag 28. mai 2012

Du store kineser





Beijing er en diger by med lang historie og en rivende utvikling.  Ni dager som turist i byen var spennende og lærerikt.  Vi besøkte Den forbudte by, Den himmelske freds plass, keiserens sommerpalass, Qing-dynastiets keisergraver, Beijing Zoo, den kinesiske mur to ganger på forskjellige steder, Himmeltempelet, Lama Temple, mange flotte handlegater, silkemarked, perlemarked, te-hus, jade-verksted og sikkert mye mer.

Hilde og Mao ved Den himmelske freds port, inngangen til Den forbudte by


Tilbedelse med røkelse i Lama Temple



26 meter høy tre-statue utskjært i ett stykke White Sandalwood 
Utsikt fra keiserens sommerpalass med Beijing skyline i bakgrunnen.  Beijing har ca 20 millioner innbyggere og 5 millioner biler.  Bildet er tatt på en relativt klar dag.  Smog er et stort og synlig problem.

The Hall of Prayer for Good Harvest, opprinnelig bygd i 1420 av keiser i Ming-dynastiet
Endelig i de rette omgivelser - i OL-byen (2008)

MYE GOD mat - spennende!
Et vakttårn i hjørnet av Den forbudte by, keiser-palasset.  Hele anlegget er som en stor bydel midt i Beijing og skal ha 9999 rom (ett mindre enn antatt antall i himmelen).  
Ole Martin på Den kinesiske mur ved Badaling, stolt og imponert.

tirsdag 15. mai 2012

Godt med alt som er unnagjort



For å få med så mange som mulig, ble 17. mai feiret i Manila sist søndag.  Ca. 150 unger og voksne møtte opp.  Akkurat som i Norge, var vi samlet til tale, lek, kaffe og gudstjeneste.

To runder med Gammel jegermarsj rundt parkeringsplassen 


Alle gikk i tog ledet av et korps fra Malabon (én av byene i Metro-Manila) som hadde øvd inn tre typiske norske sanger.  Tone Midgaard Askeland fra Ministries Without Borders hadde designet og fått sydd ny flott fane.


Etter tale var det kaffe med vafler, is, pølser og masse kaker.  Dagen ble avsluttet med gudstjeneste og konfirmasjon.

Jacob, Hanna og Marit Valen

Vi feiret bl.a. sammen familien Valen som er på besøk og jobber som volontører i en måneds tid.  Hele seansen ble filmet og planen er å vise noen minutter i NRKs sending 17. mai.  Følg med, så kanskje vi sees!

tirsdag 8. mai 2012

Springflo


Vi kjører nordover i Manila på hovedveien EDSA som er stappfull med busser, biler, jeepneyer og motorsykler i flere felt. Snart er det kun to-felts vei fylt med mennesker, hunder, flere jeepneyer og tricykles.  Her er vegen oversvømt og etter hvert blir bilene færre, nå er det mest sykkeldrosjer.

Vi er på veg til Salambao (et lite samfunn på en molo langt ute i en elveos) og selvfølgelig er det springflo akkurat i dag. Det betyr at plassen foran helsesenteret og skolen er oversvømt og vi må vasse for å komme i land. Med en søppelplass to km unna der alt søppelet havner i elva, er det IKKE særlig innbydende vann. Her bor og lever folk. Hver gang det er flo bringer vannet mer søppel.

For å komme til Salambao må vi ut i båt


Husene bygges på en smal molo eller på påler ute i vannet

Oppdrettsfisk (milkfish) fra området tørkes


Familien Valen fra Trøndelag besøker Salambao og får samtidig et fotbad. Foreldrene Marit og Jakob er her med sine fire barn og jobber som frivillige i Misjonsalliansen i mai.

Marit og Jakob sammen en av lederene i Peoples Organization