Søk i denne bloggen

søndag 29. april 2012

Real feel 40 grader

En ekte trønder bør vel snakke om været?

35.5 grader i skyggen (med real feel rundt 40), aircon på fullt, antrekk som stort sett består av shorts og til nød ei T-skjorte, flere liter drikke i løpet av få timer...sikkert derfor vi ikke har kommet med noe nytt på bloggen her de siste ukene. Litt utslått kanskje... Det flotte er at du trenger bare se på treningstøyet for å bli svett. Dersom du prøver det på og faktisk trener kan du vri opp klærne etter noen minutter.

Jeg klager ikke...tenker stadig på alle millionene som ikke bor i hus, ikke har vifte (og i hvertfall ikke aircon), ikke har rent vann, ikke har penger til drikke. Jeg tenker på de jeg kjenner som bor i slummen der søppel, fluer, kloakk, lukter og en ekstrem hete er hverdagen. Kontrastene er voldsomme og vi er så utrolig heldige. Likevel kan jeg faktisk greie å klage over småting som ei brukket tå, trafikkaos og folk som ikke forstår meg (eller var det omvendt?)

Ukene etter påske har vært preget av siste fase i organisasjonens strategiske planlegging for de neste seks årene. Utfordrende og mange møter, men vi tror resultatet blir bra. Det er mer enn nok å ta tak i så organisasjonen blir nok ikke uten arbeid fremover.

Vi er så heldige at vi har plass til gjester, så de siste ukene har flere vært innom og bodd noen netter. Vi koser oss sammen trivelige folk og setter stor pris på litt mer liv i huset (og nyter noen timer alene innimellom).   

Icery og Pia


Icery og Rasty giftet seg sist desember. Han er pastor i ei kirke i et slumområde i Malabon og Icery jobber som lærer.


lørdag 14. april 2012

Påska 2012

Påske med sol...masse sol, hete varmegrader i stedet for kulde, hvit strand istedet for snø, mango i stedet for appelsin, vulkantur i stedet for skitur på Røros, gudstjeneste med folk fra hele verden og utflukt til slumområder, shopping i verdens tredje største kjøpesenter i stedet for i Kjerkgata, massasje i stedet for bastu....jeg tror våre besøkende overlevde helt greit ei påske langt unna sine kjære og hytta på Røros. Vi har i hvertfall kost oss sammen Kirsti og Kjell som kom fra Hong Kong før påske og dro videre til Bangkok nå sist onsdag.

To søstre som virkelig koser seg på stranda på Boracay.

Nesten som rundt bålet i grua på Røros

Seiltur rundt øya. Her ennå mens seilet var nede.

På veg ut til Pulo. Det var mye vann og ødelagt molo så vi måtte både vade til godt over kneet og bruke båt. Vannet er sterkt forurenset pga søppelfylling like i nærheten, men likevel drar flere tusen mennesker ut hit i påska for å bade.

Kirsti prøver å forklare hva skigåing er. Gutten lurer på hva som er hennes favorittsport.
Ei med brukket tå og ei med vonde knær...bra vi har firbente som gidder å ta oss opp til toppen av krateret på vulkanen Taal sør for Manila.

Vulkankrateret i bakgrunnen

Her koker vannet, derfor bobler!

Vulkanen TAAL er en av verdens minste, men også farligste vulkaner

Og vi avslutter med en "liten" lunch buffet med vulkanen i bakgrunn