Søk i denne bloggen

lørdag 29. oktober 2011

29. oktober....alltid en bra dag!

Han er 52 år og forsatt like glad i biler.....



















......og dessert. Det er en utfordring å feire bursdag når hele familien er på andre siden av jordkloden. Heldigvis har han ei her som sørger for både pakker til frokost og dessert etter middagen. Telefonen er dessuten god å ha. Takk til alle som ringer :-)

Vi har vært en tur ut og her er bilder fra kveldens middag og nabolaget vårt.


Et av våre nabohus bygd etter at vi kom til Filippinene for snart to år siden.
Nabogata...en av hovedveiene gjennom Metro Manila. Dere som har vært her kan bare late som dere kjenner eksosen og støyen igjen.
Jula har vært her siden begynnelsen av september med juledekorasjoner og julemusikk på full styrke i alle kjøpesenter. Hva med et juletre laget av ølflasker? Lekkert!



torsdag 20. oktober 2011

Nå leker ungene igjen

På en sandbanke i Manila Bay bor det ca 100 familier.  De ble hardt rammet av tyfon tidlig i oktober.  Alle ble evakuert og 45 hus ble vasket bort.  Nå snekres det på nye hus, fiske og kullproduksjon er i gang og ikke minst, ungene leker igjen!

onsdag 12. oktober 2011

Hjemmebrent


Pulo er en sandbanke i Manila Bay hvor det bor ca 100 familier.  De livnærer seg ved fiske og produksjon av kull
Drivved og annet gammelt eller ødelagt trevirke samles
Veden stables systematisk og tildekkes med blikkplater og sand
Bål fyres opp i den ene enden
Brennes med liten oksygentilførsel.  Røyken legger seg som en sur "tåke" over hele øya og påvirker helsa til de som bor der
Ferdig kull avdekkes etter brenning
Kullet pakkes i plastposer for salg. Kr. 3,50 for en pose på markedet
Tidlig krøkes...
Pakket og klart for salg
Fraktes til markedet


fredag 7. oktober 2011

På fjelltur i Manila

Jeg liker fjell og jeg nyter å gå på fjelltur. Denne uka har jeg vært ved et fjell i Manila som ikke kan sammenlignes med Illimani i La Paz..  Det gir ganske andre assosiasjoner og tanker når fjellet består av søppel. I 2000 kollapset fjellet på bildet og flere hundre ble drept. Den delen av søppelfyllinga ble derfor stengt, men like ved er aktiviteten i dag i full gang. I dette området bor det mennesker tett i tett. Ungdomsskolen i nærheten har over 90 elever i hver klasse. Legene på helsesenteret forteller om mange helseproblem blant befolkningen.
Hverdagen for utrolig mange mennesker på Filippinene består av ganske andre utfordringer enn det vi opplever i Norge.
Rundt 18 millioner innbyggere i Metro Manila produserer mye søppel og her er et av stedene der søppelet sorteres og lagres