Søk i denne bloggen

torsdag 23. desember 2010

Rismarkene i Banaue


Ingrid og Anne-Mette er på plass i Acropolis Village for å feire jul. En hel dag fikk vi til å komme oss etter 28 timer på reisefot. Første dag ble fylt med shopping, Starbucks, svømming, spa og en gastronomisk opplevelse på gresk restaurant om kvelden. Grytidlig morgenen etter bar det videre til Banaue's rismarker (på UNESCOs verdensarvliste, av filippinere selv kalt "det 8. underverk"), ti timer kjøretur nord for Manila. Frisk luft og fjellandskap er ikke hverdagskost for de tre fastboende i familien, noe de visste å sette pris på. Ms. Hilde Bringedal & Co (se bildet!) ble godt mottatt på ”høyfjellshotellet” i Banaue, etter mange timer i sprø trafikk.



En natt senere var vi på vei med jeepney og guide mot Batad (målet for fjellturen), en jeepney-tur vi nok ikke glemmer med det første. Gjørmete, dårlige veier delvis ødelagt av ras som følge av tyfoner, bratte skråninger mange hundre meter rett ned (til tider faretruende nært kanten) og møtende, fulle jeepney’er som passerte med centimeters margin, gjorde at vi satt med hjertet i halsen store deler av den 50 min. lange kjøreturen.



Guidet av en lokal tok vi oss fram til fots gjennom et disig og mystisk fjellandskap inn til Batad, en landsby som lever av ris de dyrker på terrasser laget av deres forfedre for 2000 år siden. 

 
Etter en omvisning i området, og møte med en 90 år gammel mann som danset regndans for å jage bort regnet, spiste vi lunch med panorama-utsikt over fjellene rundt oss. En fantastisk tur til et anderledes Filippinene med forhistorisk sus.


Nå er vi tilbake i Manila og har akkurat spist grøt med mandel, pyntet juletre og sett ”The same procedure as every year, James!”
                                                             gjesteskribent Anne-Mette

torsdag 16. desember 2010

Bilder fra Manila

Hilde har vært på fotokurs og knipset bilder. Mange flotte motiv og gøy med sightseeing i Manila sammen 19 andre. Solnedgangen ved Manila Bay anbefales, den er flottere å oppleve i virkeligheten enn via foto!