Søk i denne bloggen

lørdag 23. oktober 2010

Halloween


I dag (23. oktober) er det Halloween, eller egentlig ikke, men i village'n vår er det Halloween. Husene har vært pyntet i flere uker allerede, så kanskje like godt å få det unnagjort selv om det er ei uke for tidlig.


Forrige dagen fikk vi rundskriv fra styret i nabolaget med info om at kvelden for trick or treat er satt til 23. oktober. Alle foreldre ble oppfordret til ikke å kjøre ungene fra hus til hus eller kjøre følgebil pga. trafikkaoset og farene det ville medføre. I tillegg, som det sto, er det sunt for ungene å gå.


God lørdagskveld!

mandag 11. oktober 2010

Lars 18 år og myndig

11. oktober 2010: En stor dag i familien! Yngstemann er 18. Dagen feires med full skoledag på Faith Academy og deretter tre timers trening hos fysioterapeut på Medical City. Trivelig!

Barneselskap med tale, leker og ballonger ble gjennomført i går ettermiddag mens jubilanten ennå hadde lite han skulle ha sagt. Våre norske kollegaer med familier feiret sammen med oss.




For 18 år siden ble Lars født i La Paz i Bolivia.  Søsknene lurte på hvorfor han var lys og uten hår selv om han var bolivianer.

Takk for 18 trivelige år, Lars!

lørdag 2. oktober 2010

Diakonia Day

 
Årlig arrangerer Misjonsalliansen Diakonia Day. Da siller alle ansatte opp for et ideelt formål. I år var temaet miljøvern og vi var på treplanting i regi av Trees for life foundation.  Organisasjonen har som mål å plante 1 milliard trær på Filippinene (se promo-video).

Trees for life founadation er stiftet og eid av tidligere guvernør Jose Antonio Leviste.  Han ble i 2009 dømt for mordet på en av sine medarbeidere og soner dommen i fengsel.
Fordi han er over 70, rik og har mange betydningsfulle venner, har han svært fri soning. Han bor i ei hytte med utsikt over en innsjø på et stort grøntareal inne på fengselsområdet. Han tar imot gjester og opererer nærmest helt fritt. Vi ble ikke stoppet eller kontrollert da vi kjørte dit han bor.
Som del av treplantingsprosjektet bruker han insattes arbeidskraft til en planteskole, han har skaffet seg sponsorer utenfra og organisere andre, som oss, til å plante. Vi plantet noen hundre trær på fengselsområdet like ved hytta til Leviste. I tillegg til treplanting var det høytidelig åpning av dagen med taler og hilsener og senere gaveoverrekkelser. Leviste selv underholdt med trylling og vitser (han var god!). Han hadde til og med invitert en nestor innen miljøvern på Filippinene til å kaste glans over dagen, og selvfølgelig var pressen invitert; radio, TV og aviser. Det kom 29 pressefolk! Sikkert positivt, men også en utfordring. Pressefolk tar betalt fra de som dekkes, og er følgelig godt smurt og betalt. Saken ble bl.a. referert i Manila Buletin, People's TonightAbante Tonight og på Channel 4 News (TV).





Været var dårlig med regn nesten hele dagen, men oppmøtet og humøret var topp. Til og med en del frivillige fra noen av våre samarbeidskirker stilte. Og selvfølgelig var det mye mat. De som var bleike nok (nordmenn) fikk sitte ved ex-guvernørens bord å spise, sammen men en annen tidligere medarbieder av Leviste, som hadde overlevd samarbeidet. Det gjorde vi også, med mange nye kulturelle og spennende inntrykk.